INNOVA4TB - новий міжнародний проект по боротьбі з туберкульозом у світі


INNOVA4TB є міжнародним та міжгалузевим консорціумом, який об'єднує установи з країн з високим та середнім / низьким рівнем поширеності туберкульозу, з великим досвідом у лікуванні хворих на мультирезистентний туберкульоз та туберкульоз з розширеною резистентністю; університети високого рівня та науково-дослідні установи з досвідом додаткових базових та трансляційних досліджень, спрямованих на діагностику туберкульозу; малі та середні підприємства (МСП), котрі зосереджуються на діагностиці туберкульозу, використовуючи різні нові технологічні підходи, та зацікавлені у впровадженні результатів досліджень у інноваційні продукти, послуги та / або процеси.
Більше інформації про проект на офіційному сайті innova4tb.com.

Учасники проекту INNOVA4TB

Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова також долучився до проекту «Горизонт 2020» (Horizon 2020) або Восьмої рамкової програми Європейського Союзу за розвитком наукових досліджень і технологій (РП8)., найкрупнішої програми за всю історію ЄС. Ми дуже зацікавлені в співпраці з консорціумом INNOVA4TB і вважаємо цей проект дійсно перспективним в розвитку майбутнього в лікуванні мультирезистентного туберкульозу та подоланні цього захворювання в цілому. Саме він допоможе створити міжнародну консолідовану платформу для впровадження новітніх технологій.

Лідер проекту Jose Dominguez відмітив: "Цей проект є чудовою можливістю для підготовки молодих дослідників і лікарів-кліністів як в загальних дослідженнях, так і в управлінні туберкульозом. Ми маємо завдання створити європейську мережу передового досвіду на основі зацікавлених людей, які хочуть змінити шлях зустрічі з туберкульозом."

Менеджер проекту Barbara Molina-Moya додає: "Цей проект сприятиме співробітництву між групами з різних країн, особливо за участю молодих співробітників. Завдяки цьому співробітництву ми будемо вдосконалювати управління туберкульозом на шляху до його усунення!"

Менеджер міжнародних проектів IGTP Laia Lagunas зауважила: "Цей проект є чудовою можливістю для підготовки молодих дослідників і лікарів-кліністів як в загальних дослідженнях, так і в управлінні туберкульозом. Це важливо для IGTP, як координатора, тому що ми матимемо шанс очолити проект H2020, який є результатом спільних зусиль відділу досліджень та групи, що готує відмінну пропозицію, яку фінансує ЄС. Координація INNOVA4TB є викликом для IGTP, і ми дуже раді мати можливість працювати з цим фантастичним консорціумом на наступні 4 роки. Ми сподіваємося на успіх проекту, який також стане можливістю для розширення можливостей групи в рамках європейських грантів. Ми сподіваємося, що в рамках цього консорціуму ми зможемо звернутися до інших конкурентних викликів ЄС у найближчому майбутньому, що дозволить поліпшити якість життя хворих на туберкульоз."

Представник в Україні, ВНМУ ім. Пирогова, Дудник Андрій: "Протягом останніх 10 років я намагався знайти рішення для швидкої діагностики та індивідуального ведення пацієнтів з мультирезистентним туберкульозом. INNOVA4TB - це проект для зірок зі зростанням, для тих, хто хоче покращити існуючу практику. Я вважаю наш консорціум унікальною платформою для обміну досвідом та наставницькою кар'єрою. Innova4TB надає можливість розробляти інноваційні технології, що перекривають розрив у нашій готовності до глобальної боротьби з туберкульозом."

Проект INNOVA4TB отримав фінансування 
від програми досліджень та інновацій 
Horizon 2020 Європейського Союзу 
в рамках угоди про грант 
Марі Склодовської-Кюрі № 823854.

Innova4TB. A RISE action to increase synergy in international TB research and management

INNOVA4TB is an international and intersectoral consortium that combines institutions from high and medium/low Tuberculosis (TB) incidence countries, with large experience in clinical managing M/XDR-TB cases; high level universities and research institutions with experience in complementary basic and translational research focused on TB diagnosis; and small and medium-size enterprises (SMEs) focused on the TB diagnosis, using different novel technological approaches, interested in transferring the research into innovative products, services and/or processes.

Цікаві відеоматеріали

Додаткова література